Verlichting automatiseren

Zenders

Waarom zou ik mijn verlichting automatiseren?


Gebruiks-
gemak

Soms lukt het gewoon niet om de verlichting met de wandschakelaar te bedienen. Als u bijvoorbeeld ’s nachts uit bed gaat om naar het toilet te gaan of thuiskomt met een lading boodschappen. Het automatiseren van de verlichting biedt dan een uitkomst.


Energie-besparing

Voorkom dat lampen onnodig blijven branden door gebruik te maken van contact- of bewegings-
sensoren. Zo gaat de lamp automatisch uit na een bepaalde periode, bijvoorbeeld 1, 5 of 10 minuten nadat de kinderen de voorraadkast geplunderd hebben.

Beveiliging

Wek de indruk dat u ’s avonds altijd thuis bent. Stel timers in zodat de verlichting op een vast tijdstip in- en uitschakelt of stem deze af op de zonsopkomst of zonsondergang. Zo kunt u met een gerust hart op vakantie gaan.

Comfort

Het automatiseren van verlichting biedt een ultiem gevoel van comfort, zo hoeft u nooit meer te twijfelen of u bij vertrek wel de lampen heeft uitgezet. Verspil geen kostbare tijd of energie aan het bedienen van uw verlichting, zeker bij beperkte mobiliteit bij u of uw (groot)ouders.Eindeloze mogelijkheden
Kies de juiste toepassing


Automatiseer uw verlichting en creëer binnen een handomdraai een gezellig, veilig en energiezuinig huis. Maak gebruik van timers of installeer schemer-, contact- of bewegingssensoren. Maar welk product gebruikt u wanneer? Wij helpen u graag op weg met enkele tips.


Opties om uw verlichting automatisch in te schakelen:


Beweging

Laat de verlichting automatisch aangaan als u de trap oploopt of uw kind ’s nachts uit bed komt. Combineer de AWST-6600 bewegingssensor met een ontvanger naar keuze (bv. ALED-2709 LED lamp, ACD-1000 stopcontact schakelaar of AWMR-300 inbouw schakelaar) en bedien uw verlichting voortaan geheel automatisch. Zodra er beweging gedetecteerd wordt zal de verlichting aangaan, bij gebrek aan beweging zal de lamp vervolgens automatisch uitschakelen.

Lees meer

Timers

Met het ICS-2000 control station bedient u al uw KlikAanKlikUit producten* met uw smartphone of tablet, overal ter wereld! Programmeer timers en schakel uw verlichting automatisch op een vast tijdstip. Zo komt u nooit thuis in een donker en ongezellig huis.

Of gebruik de ATMT-502 afstandsbediening met timer om diverse KlikAanKlikUit ontvangers volledig automatisch te bedienen.

Lees meer

Deur/raam openen

Laat de verlichting automatisch aangaan zodra u de deur opent van bijvoorbeeld de kelder, zolder of berging. Of zorg ervoor dat een deurbel afgaat zodra een deur wordt geopend. Koppel de AMST-606 magnetische contactsensor met een ontvanger naar keuze (bv. ACDB-7000C deurbel, ALED-2009 LED lamp, ACM-1000 inbouwschakelaar) en schakel automatisch uw lampen.

Lees meerZonsondergang

Schakel uw lampen/apparaten automatisch wanneer de zon opkomt of ondergaat. Combineer de ABST-604 schemersensor met een ontvanger naar keuze (bv. ACD-3500 stopcontact schakelaar of AGDR-3500 stopcontact schakelaar voor buiten) en bedien uw lampen automatisch.

Of stel een speciale zonsopgang/ondergang timer in met het ICS-2000 control station.

Lees meer

*Compatibel met alle KlikAanKlikUit producten met het automatische codesysteem. Deze zijn te herkennen aan de letter A aan het begin van de productnaam (zoals AYCT-102).

Even wachten...