Verlichting automatiseren

Zenders

Waarom zou ik mijn verlichting automatiseren?


Gebruiks-
gemak

Soms lukt het gewoon niet om de verlichting met de wandschakelaar te bedienen. Als je bijvoorbeeld ’s nachts uit bed gaat om naar het toilet te gaan of thuiskomt met een lading boodschappen. Het automatiseren van de verlichting biedt dan een uitkomst.


Energie-besparing

Voorkom dat lampen onnodig blijven branden door gebruik te maken van contact- of bewegings-
sensoren. Zo gaat de lamp automatisch uit na een bepaalde periode, bijvoorbeeld 1, 5 of 10 minuten nadat de kinderen de voorraadkast geplunderd hebben.

Beveiliging

Wek de indruk dat je ’s avonds altijd thuis bent. Stel timers in zodat de verlichting op een vast tijdstip in- en uitschakelt of stem deze af op de zonsopkomst of zonsondergang. Zo kun je met een gerust hart op vakantie gaan.

Comfort

Het automatiseren van verlichting biedt een ultiem gevoel van comfort, zo hoeft je nooit meer te twijfelen of je bij vertrek wel de lampen hebt uitgezet. Verspil geen kostbare tijd of energie aan het bedienen van jouw verlichting, zeker bij beperkte mobiliteit bij jou of jouw (groot)ouders.Eindeloze mogelijkheden
Kies de juiste toepassing


Automatiseer je verlichting en creëer binnen een handomdraai een gezellig, veilig en energiezuinig huis. Maak gebruik van timers of installeer schemer-, contact- of bewegingssensoren. Maar welk product gebruik je wanneer? Wij helpen je graag op weg met enkele tips.


Opties om je verlichting automatisch in te schakelen:


Beweging

Laat de verlichting automatisch aangaan als je de trap oploopt of jouw kind ’s nachts uit bed komt. Combineer de AWST-6600 bewegingssensor met een ontvanger naar keuze (bv. ALED-2709 LED lamp, ACD-1000 stopcontact schakelaar of AWMR-300 inbouw schakelaar) en bedien je verlichting voortaan geheel automatisch. Zodra er beweging gedetecteerd wordt zal de verlichting aangaan, bij gebrek aan beweging zal de lamp vervolgens automatisch uitschakelen.

Lees meer

Timers

Met het ICS-2000 control station bedien je al jouw KlikAanKlikUit producten* met de smartphone of tablet, overal ter wereld! Programmeer timers en schakel je verlichting automatisch op een vast tijdstip. Zo kom je nooit thuis in een donker en ongezellig huis.

Of gebruik de ATMT-502 afstandsbediening met timer om diverse KlikAanKlikUit ontvangers volledig automatisch te bedienen.

Lees meer

Deur/raam openen

Laat de verlichting automatisch aangaan zodra je de deur opent van bijvoorbeeld de kelder, zolder of berging. Of zorg ervoor dat een deurbel afgaat zodra een deur wordt geopend. Koppel de AMST-606 magnetische contactsensor met een ontvanger naar keuze (bv. ACDB-7000C deurbel, ALED-2009 LED lamp, ACM-1000 inbouwschakelaar) en schakel automatisch je lampen.

Lees meerZonsondergang

Schakel jouw lampen/apparaten automatisch wanneer de zon opkomt of ondergaat. Combineer de ABST-604 schemersensor met een ontvanger naar keuze (bijv. ACD-3500 stopcontact schakelaar of AGDR-3500 stopcontact schakelaar voor buiten) en bedien jouw lampen automatisch.

Of stel een speciale zonsopgang/ondergang timer in met het ICS-2000 control station.

Lees meer

*Compatibel met alle KlikAanKlikUit producten met het automatische codesysteem. Deze zijn te herkennen aan de letter A aan het begin van de productnaam (zoals AYCT-102).

Even wachten...