Aan de slag met Google Home/Assistant!


Beschik jij over een Google Home of ander apparaat met Google Assistant en heb je KlikAanKlikUit producten in huis? Lees hier meer over hoe je de KlikAanKlikUit producten kunt koppelen aan Google. Hiervoor heb je nodig: een smartphone en een Google Home/Mini, KlikAanKlikUit ontvangers, een ICS-2000 of Z1!

Sinds kort is de Google Assistant in het Nederlands beschikbaar, maar de taal-ondersteuning is nog niet zo geavanceerd als het Engels. Het is mogelijk dat commando’s verkeerd verstaan worden. Scroll naar beneden en volg de stappen om na te kijken wat Google heeft verstaan.

Stappen om Google Home/Assistant te koppelen aan KlikAanKlikUit

1. Download de Google Home app.

2. Selecteer in de Google Home app bovenin op 'toevoegen'.3. Ga vervolgens naar 'Apparaat instellen'.


4. Selecteer nu 'Heb je al iets ingesteld?' onder 'Werkt met Google'.


5. Zoek naar KlikAanKlikUit.6. Log in met jouw KlikAanKlikUit account (hetzelfde als in de KlikAanKlikUit app).


7. Jouw smart home apparaten zijn nu gesychroniseerd met Google Home - op dit scherm is het ook mogelijk deze gelijk in kamers te organiseren.


8. Je kunt nu je apparaten bedienen met zinnen zoals:
- "Ok Google, Bureaulamp aan doen."
- "Ok Google, zet de Bureaulamp op blauw."
- "Ok Google, Bureaulamp uit doen."
- "Ok Google, zet de Bureaulamp op 20%."
- "Ok Google, maak de Bureaulamp feller."
- "Ok Google, dim de Bureauamp."
- "Ok Google, start Film Kijken." (dit is een scene)
- "Ok Google, alle lampen aan doen."
- "Ok Google, alle lampen uit doen."

Let op: Scenes verschijnen nog niet in de Google Home app, maar kunnen wel met de stem aangestuurd worden.Gemakkelijk nakijken wat Google verstaan heeft

Momenteel is Google nog bezig met het leren van de Nederlandse taal, waardoor het kan het zijn dat commando’s verkeerd verstaan worden. Bekijk de volgende stappen om te zien wat Google heeft verstaan.


1. Open de Google Home app.2. Ga naar de 'Account' pagina, rechts onderin.3. Selecteer 'Mijn activiteit' (scroll verder naar beneden om deze te vinden).4. Bekijk wat Google verstaan heeft en vergelijk dit met wat je daadwerkelijk hebt gezegd.

Even wachten...