Vraag het aan Alexa!

Zenders

Combineer je KlikAanKlikUit en Trust Smart Home producten met de internationale Amazon Echo, de slimme speaker van Amazon, en maak je huis nog slimmer. Vraag aan Alexa om de gordijnen open te doen als je wakker wordt, de zonwering naar beneden te doen als de zon schijnt en de lampen aan te zetten als het weer donker wordt. Zo bedien je de slimme apparaten in huis de hele dag door met alleen je stem!


“Alexa, can you tell me what you are?”

Alexa is de intelligente speaker van Amazon, gemaakt voor besturing met je stem. De speaker kan vragen beantwoorden, muziek afspelen, boodschappenlijstjes bijhouden, timers instellen, audioboeken voorlezen en je op de hoogte stellen van het laatste nieuws. Om je huis nog slimmer te maken kan Alexa verschillende apparaten in je huis aansturen. Ondanks dat de speaker nog een beperkte toepasbaarheid heeft in Nederland, is het al mogelijk om in het Engels KlikAanKlikUit producten met je stem aan te sturen via de Alexa speaker.


Voordelen

Alexa luistert altijd

Remote control krijgt met Alexa een nieuwe betekenis. Je lampen en andere KlikAanKlikUit producten zijn niet alleen gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening, maar ook met je stem:
“Alexa, turn on the living room (lights).”Creëer de perfecte sfeer

Je slimme lampen stuur je gemakkelijk aan met Alexa. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of ze de lampen wil schakelen, dimmen of zelfs de lichtkleur aanpassen. Vraag vanuit je luie stoel, “Alexa, dim the living room by 50%.” en je hebt gelijk een knusse sfeer in huis zonder dat je de app hoeft te openen.Meer dan alleen licht

Alexa kan onder andere ook jaloezieën openen en sluiten, draadloze schakelaars en dimmers bedienen en scenes activeren. Benoem in de app verschillende scenes en je apparaten zijn op elkaar afgestemd. Vraag “Alexa, turn on the romantic scene.” en je gordijnen worden gesloten en de lampen geven een warm licht, laat het genieten beginnen!Compatibiliteit

Om een connectie tussen Alexa en je KlikAanKlikUit producten te maken heb je een control station nodig. Om al je apparaten (433 mHz en Zigbee) te koppelen heb je de ICS-2000 nodig. Maak je alleen gebruik van Zigbee producten? Dan kun je ook voor de Z1 kiezen.Aan de slag

Beschik jij over een internationale Amazon Echo of ander apparaat met Alexa en heb je KlikAanKlikUit producten in huis? Lees hier meer over hoe je de KlikAanKlikUit producten kunt koppelen aan Alexa. Hiervoor heb je nodig: een Amazon Echo, KlikAanKlikUit ontvangers, een ICS-2000 of Z1 en je smartphone!

Volg deze stappen om Alexa en KlikAanKlikUit samen te gebruiken.


Stap 1: In de KlikAanKlikUit app

Zorg ervoor dat de KlikAanKlikUit producten die je wilt koppelen aan Alexa een Engelse of Duitse naam hebben, passend bij de taal van je Amazon Echo.


Stap 2: In de Alexa app

1. Navigeer in de Alexa app naar de Skills pagina.

2. Zoek de KlikAanKlikUit skill, selecteer Enable en log in met je KlikAanKlikUit app accountgegevens.


Stap 3: Discover devices

Selecteer Discover om Alexa uw KlikAanKlikUit apparaten te laten ontdekken.


Stap 4: Praat!

Je kunt nu je apparaten bedienen met zinnen zoals:

Sample banner

Stap 5: Groepeer

Door een groep te maken in de Alexa app, zoals Living Room of Kitchen, kun je meerdere apparaten gemakkelijker tegelijk bedienen*:

Sample banner
Even wachten...