KlikaanklikuitKlikaanklikuit

Het grootste gemak in draadloos schakelen.

Met KlikAanKlikUit gaat er draadloos een belletje rinkelen

door Jurgen Verheijen

Naast het draadloos bedienen van verlichting, elektrische apparatuur en zonwering, zijn er ook draadloze deurbellen van KlikAanKlikUit. Zo hoor je de bel eenvoudig in elke ruimte van uw woning, maar ook in de tuin of schuur.

De draadloze mogelijkheden

Je kunt kiezen voor een draadloze deurbel op batterijen of een draadloze deurbel die je eenvoudig in een stopcontact plaatst:

Draadloze deurbel
op batterijen 

Draadloze deurbel
voor in stopcontact 

Vervolgens kun je één of meerdere draadloze deurbellen met één of meerdere KlikAanKlikUit zenders aansturen. Om het  makkelijk te maken biedt KlikAanKlikUit twee specifieke zenders aan voor aansturing van draadloze deurbellen, namelijk een draadloze drukknop en een drukknopzender. De draadloze drukknop bevestig je eenvoudig op de gewenste positie met de meegeleverde dubbelzijdige tape en/of schroeven. De drukknopzender sluit je aan op de bestaande drukknop, waardoor je deze kunt blijven gebruiken. 

Draadloze drukknop

 Drukknopzender

Horen waar de bel afgaat

Naast bovenstaande zenders kun je ook de een bewegingsmelder (voor binnen/voor buiten) of het draadloze magneetcontact aanmelden bij een KlikAanKlikUit deurbel. Per zender kun je vervolgens één van de 5 melodieën selecteren. Zo hoor je of iemand aan de voordeur of achterdeur aanbelt, waar iemand door een bewegingsmelder wordt waargenomen of waar iemand een deur opent.

Het draadloze bereik

Na aanmelding van de gewenste KlikAanKlikUit zender(s) blijft/blijven deze in het geheugen van de draadloze deurbel staan, waardoor je de bel eenvoudig kunt meenemen naar een andere ruimte. Standaard heb je daarbij een bereik tot 30 meter binnenshuis en tot 70 meter buitenshuis, maar als je kiest voor een van de draadloze deurbelsets van KlikAanKlikUit vergroot je dit bereik tot 70 meter binnenshuis en tot 150 meter in de open lucht. Het bereik is daarbij wel afhankelijk van lokale omstandigheden, zoals de aanwezigheid van metalen en andere storingsbronnen.

Dankzij de diverse combinatiemogelijkheden ben je in staat om voor jouw specifieke situatie een geschikte oplossing te kiezen. Vervolgens kun je je systeem stap voor stap uitbreiden om met een beperkte investering het wooncomfort te vergroten.