KlikaanklikuitKlikaanklikuit

Het grootste gemak in draadloos schakelen.

ICS-1000 app

INSTALLATIE (ANDROID)

Als u een iPhone of iPad wilt gebruiken, lees dan de handleiding uit de verpakking van de ICS-1000.

1. Sluit de Internet Control Station eerst op een LAN poort van uw modem/router aan via de meegeleverde netwerkkabel.

2. Sluit daarna de voedingsadapter aan op de Internet Control Station. Zodra er spanning op de ICS-1000 gezet wordt, probeert de ICS-1000 automatisch contact te maken met een server.  Op het display van de ICS-1000 verschijnt (na enkele andere meldingen) de datum en tijd. Ga verder met stap 3 hieronder. Verschijnt de datum en tijd (uiteindelijk) niet op het display, steek de netwerkkabel in een andere LAN poort van uw modem/router en herhaal stap 1 en 2. Werkt ook dat niet, neem dan contact met ons op.

3. Ga naar https://www.klikaanklikuit.nl/page/internet-control-station/ en voer daar een geldig e-mail adres in en een 4-cijferige PIN code naar keuze (TIP: noteer deze gegevens ergens, zodat u dit later kunt opzoeken).

4. Klik daarna op de knop "KLIK HIER OM EEN ACCOUNT TE MAKEN".


 
5. Als u bent ingelogd ziet u het onderstaande venster. Klik op de grijze balk met de tekst "Klik hier om de ICS-1000 in te stellen.

6. Het venster hieronder verschijnt. Klik vervolgens op de knop "Stel de ICS-1000 in".

7. Het scherm wordt groter en er verschijnen 3 velden waar u het MAC adres van uw ICS-1000 kunt invullen (zie sticker aan de onderkant van uw ICS-1000).

8. Nadat u het MAC adres heeft ingevuld, klikt u op "Send MAC code". Op het display van de ICS-1000 verschijnt een nieuwe 4-cijferige code. Voer deze code in het juiste veld in (zie onderstaande afbeelding) en klik daarna op "Confirm".

9. Als de verbinding ingesteld is, verschijnt het volgende venster. U kunt nu ruimtes aanmaken, door op de grijze balk met de tekst "Ruimtes" te klikken. 

10. Zie afbeelding hieronder. Voer in het veld van Ruimte 1 een nieuwe naam in, bijvoorbeeld "Woonkamer" en klik op de knop "Wijzig naam".

11. Zo kunt u maximaal 8 ruimtes creëren. Bijvoorbeeld Woonkamer, Keuken, Hal, Slaapkamer 1, Slaapkamer 2, Tuin, etc.

12. Nadat u ruimtes heeft aangemaakt, kunt u apparaten (lampen, zonwering, etc.) aanmaken. Klik op de grijze balk met de tekst "Apparaten". Geef elk apparaat een naam en sla deze op en geef aan wat voor ontvanger u gebruikt voor dit apparaat (aan/uit of dimmer). Indien gewenst kunt u ook scènes en timers instellen, door op de grijze balk met de tekst "Scènes" of "Timers" te klikken.

13. Aan de rechterkant ziet u een voorbeeld van de (huidige) Android app. Voordat u ruimtes en apparaten heeft gemaakt, ziet dit scherm er als volgt uit:

Nadat u ruimtes en apparaten heeft gemaakt, ziet het scherm er zo uit:

Als u op een ruimte klikt (bijvoorbeeld "Woonkamer"), dan verschijnt een nieuw venster met de desbetreffende apparaten in die ruimte:

14. U kunt op elk moment op de knop "Opslaan + Tonen" klikken om de configuratie die u online heeft gemaakt op te slaan.

ANDROID APP

Ga naar Google Play om de nieuwste versie van de "KlikAan" app te installeren (aanbevolen). Zoek in Google Play naar KlikAan en volg de instructies op het scherm. Als u geen toegang heeft tot Google Play, kunt u de app ook downloaden op uw tablet of smartphone door op deze link te klikken. Om de app te kunnen installeren, dient de optie "onbekende bronnen toestaan" aangevinkt te zijn (via: Instellingen >> Beveiliging >> Onbekende bronnen toestaan).

APP ACTIVEREN
Als u de app start dient u eerst hetzelfde e-mail adres en de 4-cijferige PIN code in te voeren dat u eerder heeft ingevoerd (zie punt 3 bovenaan deze pagina). TIP: Als u "Log voortaan automatisch in" aanvinkt, hoeft u het e-mail adres en de PIN code de volgende keer dat u de app start niet meer in te vullen.

Daarna verschijnt het scherm met de ruimtes (zie afbeelding hieronder).

 

Voordat u de ontvangers kunt bedienen met uw tablet of smartphone, dient u een AAN signaal te sturen naar de desbetreffende ontvanger(s), zoals ook bij andere KlikAanKlikUit zenders het geval is. In de handleiding van de ontvanger staat hoe u de 'zoekmode' kunt activeren. In de meeste gevallen zit er een klein knopje op de ontvanger dat u 1 seconde indrukt om de de 'zoekmode' te activeren (LED op de ontvanger gaat langzaam knipperen). 

Terwijl de zoekmode actief is, drukt u in de app op de AAN toets van het desbetreffende apparaat in de desbetreffende ruimte. De ontvanger schakelt 2x aan en uit ter bevestiging. Deze aanmeld procedure dient u éénmalig uit te voeren voor alle ontvangers die u via de app wilt bedienen.

HULP NODIG?
Hierboven staat stap voor stap beschreven hoe u de ICS-1000 en de app kunt installeren, configureren en  gebruiken. Mocht u toch nog vragen hebben, neem gerust even contact met ons op.

info@klikaanklikuit.nl
078-7111260