KlikaanklikuitKlikaanklikuit

Het grootste gemak in draadloos schakelen.

KlikAanKlikUit zowel boven als onderaan de trap

Door Jurgen Verheijen

Vanuit onze klantenservice krijgen we wel eens de vraag wat de mogelijkheden zijn om met KlikAanKlikUit een hotelschakeling te creëren. Vandaar dat ik bij deze graag de verschillende mogelijkheden wil aangeven om zowel boven als onderaan de trap je verlichting aan en uit te schakelen.

Eenvoudig een draadloze hotelschakeling creëren

De meest eenvoudige manier om een hotelschakeling te creëren is door het plaatsen van een KlikAanKlikUit inbouwschakelaar in de plafonddoos bij de lamp en het plaatsen van twee draadloze wandschakelaars op de gewenste posities boven en onderaan de trap.
Aangezien de inbouwschakelaar over 6 geheugenadressen beschikt ben je in staat om naast de twee draadloze wandschakelaars nog 4 KlikAanKlikUit zenders aan te melden. Zo kun je kiezen voor aansturing met een tablet/smartphone, een afstandsbediening of automatisch met een bewegingsmelder of timer.

Zender (2x) Ontvanger 
   


Van een bestaande enkelvoudige schakeling een draadloze hotelschakeling maken

Nu hoor ik je denken: Wat nu als ik de lamp met een bestaande enkelvoudige wandschakelaar bedien? Ook daarvoor heeft KlikAanKlikUit een oplossing. Je plaatst dan een mini inbouwschakelaar achter de bestaande enkelvoudige wandschakelaar. Hierdoor kun je de aangesloten verlichting met de bestaande wandschakelaar blijven bedienen. Vervolgens plaats je een draadloze wandschakelaar op een gewenste positie. Deze draadloze wandschakelaar koppel je met de mini inbouw schakelaar, waardoor je in staat bent om op twee punten de lamp aan en uit te schakelen. Zo transformeer je dus in een handomdraai je enkelvoudige schakeling tot een hotelschakeling. Wil je deze verlichting ook kunnen dimmen? Kies dan voor de mini inbouwdimmer van KlikAanKlikUit in plaats van de mini inbouwschakelaar.

Zender Ontvanger 
   


Van een bestaande hotelschakeling een draadloze hotelschakeling maken

Heb je al een bestaande hotelschakeling en wil je deze omzetten naar een draadloze hotelschakeling? Ook dan biedt KlikAanKlikUit een oplossing. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de bestaande hotelschakeling omzet naar een enkelvoudige schakeling. Dit houdt in dat er geen draden meer lopen naar een van beide wandschakelaars. De schakelaar zonder bedrading kun je vervangen door de draadloze wandschakelaar van KlikAanKlikUit. Je kunt er ook voor kiezen om een mini inbouwzender te plaatsen achter deze bestaande wandschakelaar. Deze mini inbouwzender transformeert je bestaande schakelaar tot een draadloze KlikAanKlikUit zender en biedt de mogelijkheid om je bestaande schakelmateriaal te blijven gebruiken.
Achter de tweede schakelaar, welke nog steeds is aangesloten op het elektriciteitsnet, installeer je de mini inbouwschakelaar. Zodoende kun je de bestaande hotelschakeling draadloos bedienen. Dit geeft je de mogelijkheid om de verlichting ook met een andere draadloze KlikAanKlikUit zender aan te sturen, zoals een bewegingsmelder, afstandsbediening en/of smartphone/tablet.

Zender Ontvanger 
   

Kortom kan gesteld worden dat KlikAanKlikUit verschillende mogelijkheden biedt om een draadloze hotelschakeling te creëren. Met een kleine investering ben je daardoor verzekerd van het draadloze comfort van KlikAanKlikUit!