KlikaanklikuitKlikaanklikuit

Het grootste gemak in draadloos schakelen.

Starten met KlikAanKlikUit


Het KlikAanKlikUit systeem bestaat uit zenders en ontvangers. Een ideale manier om met KlikAanKlikUit te starten is daarom om te kiezen voor een set. Een set bestaat namelijk uit een zender (bijvoorbeeld een afstandsbediening) en 1 of meerdere ontvangers.


Stap 1: Sets


In het voorbeeld hierboven ziet u een stekkerdoos ontvanger, die u heel eenvoudig in een stopcontact kunt steken. Daarna steekt u de stekker van de lamp of het apparaat die u graag draadloos wilt bedienen in de stekkerdoos ontvanger. U meldt de afstandsbediening aan bij de ontvanger. Daarna kunt u de lamp draadloos bedienen.

Er zijn diverse sets beschikbaar. Zo zijn er sets waarmee u verlichting of apparaten aan/uit kunt schakelen en sets waarmee u verlichting kunt dimmen. Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare sets en de belangrijkste verschillen.


ACD-1000R (aan/uit)
ACD-200R (dimmen)
- Afstandsbediening om tot 16 ontvangers afzonderlijk van elkaar te bedienen
- 1 ontvanger met 6 geheugenadressen, voor gebruik binnenshuis 

ACD2-200R (dimmen)
- Afstandsbediening om tot 16 ontvangers afzonderlijk van elkaar te bedienen
- 2 ontvangers met elk 6 geheugenadressen, voor gebruik binnenshuis

ACD3-1000R (aan/uit)
- Afstandsbediening om tot 16 ontvangers afzonderlijk van elkaar te bedienen
- 3 ontvangers met elk 6 geheugenadressen, voor gebruik binnenshuis

AGD2-3500R (aan/uit)
- Afstandsbediening om tot 16 ontvangers afzonderlijk van elkaar te bedienen
- 2 ontvangers met elk 6 geheugenadressen, voor gebruik buitenshuis

APA3-1500R (aan/uit)
- Afstandsbediening om 3 ontvangers afzonderlijk van elkaar te bedienen
- 3 ontvangers met elk 3 geheugenadressen, voor gebruik binnenshuis

APA2-2300R (aan/uit)
- Afstandsbediening om 2 ontvangers afzonderlijk van elkaar te bedienen
- 2 ontvangers met elk 3 geheugenadressen, voor gebruik binnenshuis

 

 Stap 2: Uitbreiden met extra zenders


U kunt ontvangers niet alleen met een afstandsbediening draadloos bedienen, er zijn nog veel meer zenders beschikbaar. Bijvoorbeeld een draadloze wandschakelaar. In feite is dat ook een afstandsbediening, maar dan uitgevoerd als wandschakelaar. Deze zender kunt u heel eenvoudig overal binnenhuis plaatsen, zonder gedoe met draden of hoge spanning. In het voorbeeld hierboven ziet u dat u beide lampen bij de tafel ook kunt bedienen met de draadloze dubbele wandschakelaar. Overigens is deze draadloze wandschakelaar ook beschikbaar als enkelvoudige versie.

In de meeste gevallen kunt u maximaal 6 verschillende zenders bij een ontvanger aanmelden. Dus in dit voorbeeld kunt u de lamp boven de tafel bedienen met de afstandsbediening en de draadloze wandschakelaar, maar daarnaast nog met 4 andere KlikAanKlikUit zenders.

Hieronder ziet u een aantal KlikAanKlikUit zenders en de belangrijkste kenmerken daarvan of bekijk het complete aanbod van KlikAanKlikUit zenders


AWST-8800 (enkel)
AWST-8802 (dubbel)
- Draadloze wandschakelaar, 
eenvoudig overal binnenhuis plaatsen.


AWST-6000
- Draadloze bewegingsmelder, 
eenvoudig overal binnenhuis plaatsen.

AMST-606
- Draadloos magneetcontact,
eenvoudig op een deur of raam te bevestigen (binnenshuis).

AYCT-102
- Afstandsbediening met 16 kanalen (om tot 16 ontvangers afzonderlijk van elkaar te bedienen)

ATMT-502
- Afstandsbediening met 16
kanalen (om tot 16 ontvangers afzonderlijk van elkaar te bedienen) en 12 tijdschakelprogramma's (kan 12x per dag aan en uit schakelen)

APIR-2150
- Draadloze bewegingsmelder, 
eenvoudig overal buitenshuis plaatsen. 

Stap 3: Uitbreiden met extra ontvangers


Omdat de afstandsbediening uit een set meerdere kanalen heeft (de AYCT-102 heeft bijvoorbeeld 16 kanalen), kunt u daarmee ook andere KlikAanKlikUit ontvangers bedienen. Dus niet alleen de ontvangers uit de set, maar bijvoorbeeld ook ontvangers die u in een wand- of plafonddoos inbouwt. Of ontvangers die u heel eenvoudig in een fitting kunt draaien (zie afbeeldingen hierboven). Daarna meldt u bijvoorbeeld kanaal 4 van de afstandsbediening aan bij de ontvanger in het plafond en kanaal 5 bij de ontvanger in de fitting. Zo bepaalt u zelf welke ontvangers u met een kanaal van de afstandsbediening draadloos bedient!

Voor het draadloos bedienen van verlichting zijn diverse typen ontvangers beschikbaar, afhankelijk van de door u gewenste installatie. Volg de eenvoudige lampenwijzer om er achter te komen welke ontvanger in uw verlichtingssituatie het meest geschikt is. Hieronder ziet u een aantal andere KlikAanKlikUit ontvangers en de belangrijkste kenmerken daarvan of bekijk het complete aanbod van KlikAanKlikUit ontvangers.


ACD-1000 (aan/uit)
ACD-200 (dimmen)
- Voor in het stopcontact
- Draadloos te bedienen met maximaal 6 zenders

ACM-1000 (aan/uit)
ACM-100 (dimmen)
- Voor in een wanddoos, plafonddoos, 
verlaagd plafond, meubels of de 
spatwaterdichte inbouwdoos OWH-001 
- Draadloos te bedienen met maximaal 6 zenders 

AFR-060 (aan/uit)
AFR-100 (dimmen)
- Voor in een grote fitting (E27)
- Draadloos te bedienen met maximaal 6 zenders 

AWMR-300 (aan/uit)
AWMD-250 (dimmen)
- Voor achter een bestaande enkelvoudige wandschakelaar
- Draadloos te bedienen met maximaal 6 zenders 

ASUN-650 (zonwering/screens/rolluiken)
- Voor in een wanddoos, plafonddoos of de spatwaterdichte inbouwdoos OWH-001 
- Draadloos te bedienen met maximaal 6 zenders 

AWS-3500 (aan/uit)
- Voor achter een stopcontact 
- Draadloos te bedienen met maximaal 6 zenders 

 

Stap 4: Domotica/Huisautomatisering
Om uw smartphone en/of tablet te gebruiken om uw KlikAanKlikUit systeem te bedienen en te programmeren, heeft u een ICS-1000 Internet Control Station nodig.

Gratis app beschikbaar voor Android en iPhone/iPad.


Tegenwoordig heeft haast iedereen wel een smartphone en/of tablet. Daarmee kun je niet alleen op internet surfen, chatten, spelletjes spelen, muziek luisteren of films kijken, het is ook een ideale 'afstandsbediening' voor uw KlikAanKlikUit systeem!

Afhankelijk van de ontvangers in uw woning, kunt u met uw smartphone/tablet uw verlichting draadloos schakelen/dimmen, apparaten aan/uit schakelen, zonwering of screens openen/sluiten.

Er zijn uiteraard nog meer mogelijkheden. Zo kunt u meerdere commando's (aan/uit, dimmen, openen/sluiten) samenvoegen in scènes. Daarna kunt u bijvoorbeeld met 1 druk op de knop meerdere lampen in de woonkamer dimmen, precies op de dimwaarde die u  wilt, als u bijvoorbeeld een film wilt kijken. Die scène noemt u dan 'Film kijken'.

Verder kunt u al uw ontvangers (voor lampen, apparaten, zonwering) programmeren, zodat deze automatisch bediend worden op vaste tijdstippen of op zonsopgang/zonsondergang (of max. 120 minuten eerder/later).

Ontdek alles over de ICS-1000 Internet Control Station